Cultuur

MARLEEN VANDER CLEYEN IN DRONGEN
____________________________________________________________________________________________________________________________

 Marleen Vander Cleyen   Marleen VdC werk

Marleen Vander Cleyen schildert acryl en olieverf op doek. Samen met 13 collega-kunstenaar stelt zij haar werk tentoon in Drongen, in de zaal Blanc Fixe. De tentoonstelling loopt onder dnaam “Art Fixe”.
De Machelse kunstenares begon haar artistieke activiteit nog maar pas in 2008 en vervolmaakt zich momenteel aan de Kunstacademie van Oudenaarde.
Haar werk was al te zien in de kastelen van Poeke en Wippelgem, de Biënnale in Deinze en in een aantal restaurants in de regio.De tentoonstelling in Drongen is vrij toegankelijk op 29 november (19u.30-23u.), zaterdag 30 november (16 tot 20u.) en zondag 1 december (11 tot 18u.). Adres: Antoon Catriestraat, Drongen.

TRIO IN HUIS DE LEEUW
____________________________________________________________________________________________________________________________

Huis De Leeuw tento

Onder de noemer ‘C US’ stellen tijdens de maand november stellen kunstenaars Luc Oppeel, Conny Roels en Jean Lootens hun werken tentoon in Huis De Leeuw. Het gaat om schilderijen en beeldhouwwerken.
De drie kunstenaars komen uit De Pinte maar hebben elk een specifieke uitingsmanier. Zo is vrouwelijkheid de rode draad in het werk van Conny Roels, terwijl de stillevens van Jean Lootens een sfeer van genieten en gezelligheid oproepen. Luc Oppeel vertrekt dan weer vanuit het toeval waarbij de kijker tot nadenken wordt aangezet.
De tentoonstelling is nog elk weekend in november open van 14 tot 18u. In Huis De Leeuw, Machelendorp 7.


MARTIN WALLAERT IN ‘T BIECHTSTOELKE
____________________________________________________________________________________________________________________________

Kunstenaar-Martin-Wallaert-480x458

Tijdens de eindejaarsperiode, van 6 tot en met 29 december 2013 (behalve op 25/12) organiseert kunstenaar Martin Wallaert voor de 3de maal zijn eindejaarstentoonstelling. Hij kiest daarvoor opnieuw het decor van het oudste huisje van Machelen: ’t Biechtstoelke. Je kunt er terecht telkens van 14.00 tot 18.00u.
Martin Wallaert (één met zijn pijp) wordt wel eens de laatste Latemse schilder genoemd. Hij kreeg prijzen en onderscheidingen en stelde tentoon in België maar ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Denemarken en de Verenigde Staten.
Wallaert verstaat de kunst om dat moment te pakken en het voor altijd op een authentieke manier vast te leggen. Eenvoudige dingen, dieren en mensen die hij lief heeft, inspireren hem steeds weer. Hij tekent of schildert dagdagelijkse activiteiten zoals afwassen of een kledingstuk herstellen. Acties waarvan het gevoel afdruipt, waar je niet zomaar omheen kunt, waar je stil van wordt.
Het Biechtstoeleke is een authentiek huisje met een 300 jaar oude geschiedenis waar de kunstenaar Martin Wallaert woont en werkt.
Info: martin.wallaert@telenet.be